Helmes Summer Bootcamp 2017

Helmes Summer Bootcamp 2017

Tuesday 18 August 2015

8. päev - Demo, Retro ja Sprindi planeerimine

Demo

Kaheksas päev oli väga sisutihe. Hommik algas sellega, et meeskonnad näitasid, mida nad olid esimese sprintiga valmis jõudnud. Mõlemad meeskonnad olid väga tublid. Kõik asjad, mis nad lubasid valmis saada, said valmis ja tooteomanik võttis need kenasti vastu. Kohal olid ka toodete lõppkasutajad, kes andsid väärtuslikku tagasisidet toodete edasiseks arenduseks.

Retro

Pärast demosid võeti eelmine sprint kokku. Arutati, mis läks hästi ja mida saab järgmine kord paremini teha. Valiti välja, mida kindlasti jätkatakse ning kuidas esilekerkinud puudused lahendatakse. Mõlemad meeskonnad tõid välja, et meeskond toimib tervikuna hästi ja kõik meeskonnaliikmed on ägedad.

Sprinti planeerimine

Pärast eelmise sprindi kokkuvõtmist hakati uut sprinti planeerima. Ühel meeskonnal vahetus tooteomanik, mis tõi kaasa ka väikese fookuse muutuse projektis. Seoses sellega panustas see meeskond rohkem aega prioriteetide läbi arutamisele. Kuna kasutatakse agiilset arendusmetoodikat, siis selline suunamuutus ei vii meeskonda põhja. Vastupidi see võimaldab luua kiiremini väärtust kliendile. Teine meeskond tegeles vähem prioriteetide ülevaatamisega, rohkem aega panustati tehniliste detailide planeerimisele.

Arendus

Kuigi selline tihe päev on päris väsitav, siis mõlemad meeskonnad leidsid endas jõudu tegeleda veel ka koodi kirjutamisega.